Katse maassa, ajatus hyvissä uskomuksissa

Aamun lenkillä olin kaatua vaikka kenkien terävät nastat rouskuttivat jäätä. Tajusin, että olen viime ajat kävellyt jatkuvasti katse maassa – en halua liukastua ja taittaa nilkkaani. Siksi katse omissa kengissä.

Olisi parempi kulkea katse ylös suunnattuna mutta nyt se ei ole mahdollista. Jää on petollinen.

Liukkaus on juuri nyt silti pieni ongelma. Maailmankirjat ovat sekaisin. Venäjän brutaali ja hävytön hyökkäys itsenäiseen Ukrainaan järkyttää, pelottaa ja suututtaa. Tilanne käy valitettavasti päivä päivältä synkemmäksi. Tämä tietenkin vaikuttaa kaikkien mielialaan. Ukraina on puheenaiheena joka paikassa.

Olen aina kuvannut paljon. Ulkoillessa tykkään erityisesti kuvata kännykällä puita ja niiden latvoja, taivasta ja valonpilkahduksia. Viime aikoina olen kuvannut taivasta erityisen paljon – myös kohottaakseni katseeni ylös. NLP-koulutuksessa opetettiin, miten kehon asentoa muuttamalla voi nopeasti muuttaa omaa mielialaansa.  Kun katsoo ylös, mielikin muuttuu paremmaksi.

uskomus
kirjoittajakurssit
NLP
Luonto rauhoittaa. Jo pelkästään luontokuvan katsominen kohottaa mielialaa,

Sotaa ei saa kovin helpolla mielestä mutta pieniä taukoja uutisten lukemisesta kannattaa järjestää. Voi keskittyä kirjaan tai elokuvaan, mennä mielipaikkaan luonnossa, kirjoittaa päiväkirjaa taikka vaihtaa viherkasveille uudet mullat. Voi myös vitsailla ja nauraa huonoille, typerillekin vitseille.

Venäjän aloittaman sodan lisäksi itse kunkin elämässä on monenlaisia huolia ja murheita. Sodan varjossa pikkusurut kalpenevat tai sitten niistä tulee vielä isompia.

Huolet, murheet ja epäonni ovat asioita, joita on lupa käsitellä.

Joskus oma epäonni voi pohjautua uskomukseen.

Kirjoittajakursseilla tehdään usein rajoittavien uskomusten purku -harjoitusta. Meillä kaikilla riittää uskomuksia, jotka eivät vie eteenpäin. Ne voivat olla arkisia murheita tai elämän esteitä – vaikkapa uskomuksia, joiden mukaan ”en osaa hoitaa raha-asioita” tai ”en ole hyvä kirjoittaja” tai ”en kuitenkaan onnistu missään”.

Kun uskomukset tunnistaa ja muuttaa itseä palveleviksi, voi päästä eteenpäin uudella tavalla. Murhe voi muuttua tavoitteeksi ja tavoite todeksi.

Aivot rakastavat rituaaleja. Rajoittavan uskomuksen polttaminen tai repiminen tekee mielelle hyvää. Se on pääkopalle tärkeä merkki: nyt asia on loppuun käsitelty ja hävitetty, ole hyvä ja anna mieleesi tulla jotakin muuta.

Uusi tulee, kun sille on tilaa. Rajoittavien uskomusten purkamisesta pidän iltapäivän maanantaina 28.3. kello 16.30 alkaen (lisätietoa tämän blogin alla).

Muutama viikko sitten istuin metsäretkellä tulilla. Kirjoitin muistikirjaani mieleen tulleita hajanaisia ajatuksia. Metsässä kirjoittaminen on erityistä. Melkein yhä erityistä kuin oliivipuun alla kirjoittaminen.

Halusin päästää irti ikävästä tapahtumasta, joka oli harmittanut paljon. Kirjoitin tapahtuman asiat paperille, hyvästelin, kiitin. Revin sivut irti, paiskasin nuotioon. Annoin asioiden palaa nuotiossa yksi kerrallaan. Rituaali helpotti. Ikäviä asioita ei tarvitse kuljettaa mukana, koska ne ovat tuhkana nuotionpohjassa.

Tuli on ihmeellinen! Joskus tuli voi vapauttaa!

Vastaavaa harjoitusta teetän kursseilla uskomusten purkamisen yhteydessä aina, jos se on mahdollista. Ihan joka paikkaan ei kyhätä nuotiota.

Pidetään yllä toivoa.

Rajoittavat uskomukset pois ja uutta tilalle! Kun hävität huonon uskomuksen ja luot tilalle uuden, annat itsellesi lahjan. Tule pohtimaan omia uskomuksiasi ja sitä, millä eri tavoin voit purkaa tai hävittää vanhat uskomukset? Millaisia uskomuksia voit kehittää tilalle? NLP eli eurolingvistinen ohjelmointi tarjoaa hyviä keinoja omien uskomusten tarkasteluun. Maanantaina 28.3. klo 16.30 alkaen pohdimme asiaa yhdessä ja teemme hyödyllisiä harjoituksia. Jurssi pidetään Google Meetissä. Illan hinta on 20 euroa. Ilmoittaudu 10.3. mennessä