Uskomuksia ja voimalauseita

Uskomukset ja voimalauseet! Aika kuluu aina nopeasti silloin, kun on kivaa tekemistä. Alkukesäni on ollut yksi vilaus. Minä kirjoitan, opettelen uutta viestintätyötä ja luen. Työpäivät vain solisevat ohi.

Erityisesti luen tässä kuussa uskomuksista ja huomaan, että olen iskenyt lusikkani kultasuoneen. Uskomukset ohjaavat elämää erikoisella ja voimakkaalla tavalla vaikka emme asiaa aina tiedostakaan. On hyvä opetella tunnistamaan uskomus.

Kun uskomus rajoittaa elämää, se on haitallinen mutta onneksi poistettavissa. Olen oppinut paljon uutta uskomuksista. Olen testannut uusia menetelmiä ja tarkkaillut omia ajatuksianija uskomuksiani.

Ajatuksen voima on suuri (tästä kirjoitan paljon kirjassani Hyvä työpäivä, jonka kustansi Viisas elämä) eikä omia ajatuksia kannata aina uskoa.

Mikä uskomus?

 Ei sun sovi, älä luule liikoja itsestäsi tai aina mulla on huono tuuri todella ovat uskomuksia, joita joku on joskus iskostanut päähämme. Olemme kantaneet uskomuksia mukanamme ja ihmettelemme, miksi hakkaamme päätä samaan mäntyyn uudelleen ja uudelleen.

Kokemukseni mukaan kirjoittajilla on paljon uskomuksia – kaikki on jo kirjoitettu, ei tätä yksikään kustantamo kuitenkaan huoli tai kaikkihan mulle nauraa, jos julkaisen kirjan. Luovaan työhän liittyy aina epävarmuutta, enemmän tai vähemmän.

Ihan helpolla uskomus ei katoa. Työtä pitää tehdä. Ja kokeilla erilaisia menetelmiä – onneksi niitä riittää. Luon uudenlaisia kattauksia muun muassa tästä aiheesta tuleville kursseilleni, erityisen vankasti Kreetalle (https://metsaanmeni.fi/kreeta-kirjoittajakurssi-nlp).

Luen ja kirjoitan mutta koetan tehdä myös muuta – uida, saunoa ja kävellä.

Tykkään kävellä varsinkin luonnossa. Luin ilokseni Juha Siiran ja Mikael Saarisen kirjasta Tunteet kehossa (Kirjapaja, 2021), että pystyasento on ihmisen stressittömin asento. Ilmankos yhä useampi toimistotyöläinen on siirtynyt sähköpöytään. Kävelykokouksille peukutan! Ja kävelykursseille!

Villiyrttejä kerätessä saa hyvää liikuntaa, koskapa siinä saa mennä kyykkyyn lukuisia kertoja.

Kävelen siis ja lisäksi ja kökin – koska kerään villiyrttejä ja sieniä. Tänä vuonna aion poimia pakastimeen paljon villejä myös siksi, että ruuan hinta on noussut eikä kehitykselle näy loppua. Talvella on kiva kokata villilettuja, villipiiraita, villipestoa ja työntää yrttejä keittoihin. Ilmaista ja terveellistä ruokaa!

Lukemistopöydälläni on myös kasa professori Sinikka Piipon kirjoja. Piippo suosii nokkosta, vuohenputkea ja mäkikuismaa, muun muassa. Yrteistä hän kiittelee basilikaa ja rosmariinia, marjoista mansikkaa, tyrniä ja mustikkaa.

Piipon Mielen ruokaa-kirja kertoo siitä, miten oikea ravinto vaikuttaa muistiin ja henkiseen tasapainoon. Olet sitä mitä syöt, sanottiin muinoin – eikä syyttä.

Harjoitus, ole hyvä!

Olemme myös sitä, mitä ajattelemme. Siksi tähän loppuun pieni harjoitus.

Kreetan herkkuja, mielen ruokaa todella! Kerään joka reissullani yrttejä mukaan.

Luo itsellesi kaksi tai kolme voimalausetta (affirmaatiota). Kirjoita ne käsin pahville tai luo niistä muulla tavalla kiva huoneentaulu (leikkaa-liimaa-systeemillä pahville tai canva-ohjelma avulla koneelle, esimerkiksi).

Laita voimalause niin, että näet sen usein. Toistele sitä itsellesi paljon. Katso mitä tapahtuu! Kun mielesi työntää pintaan ”väärän” lauseen, anna sen tulla ja myös mennä.

#kreetanmaku

#kreeta

#uskomus

#metsaanmeni.fi

#kirjoittajakurssit

#NLP