Virtaa, virtaa!

Pakkanen paukkuu. Odottelen apua: Autoni ei suostunut lähtemään liikkeelle. Onneksi on ystävällisiä ihmisiä, joita saa virtaa.

Virtaa tarvitaan kaikkeen. Olen viime päivinä miettinyt paljon työn iloa ja sitä, mistä sitä voi ammentaa. Työn ilo syntyy siitä, että saa tehdä oman työetiikkansa mukaista työtä. Siitä, että saa toteuttaa omia intohimojaan. Siitä, että saa työstään reilua ja oikeudenmukaista palautetta. Vai mitä mieltä olet?

Toimittajan ammatissa tottuu kuuntelemaan – asiantuntijoiden ajatuksia, ammattilaisten kertomuksia ja tavallisten ja epätavallisten ihmisten tarinoita. Se on valtava etuoikeus. Toimittajana pääsee puhumaan asioista, joista ei useinkaan puhuta. Tarinapakki täyttyy.

Teen tällä hetkellä monenlaisia töitä. Pidän sitäkin etuoikeutena, vaikka se onkin myös haasteellista ja vaativaa. Missä tänään vaikutat, kysyi ystävä tällä viikolla. Kysymys pysäytti. Tosiaan, ei ole ihan tavallista toimia erilaisissa rooleissa.

Juuri sinä päivänä, aurinkoisena pakkaspäivänä, vein kurssilaisiani Hannes Heikuran näyttelyyn, joka on galleria Himmelblaussa. Oli kivaa huomata, miten erilaisista kulttuureista tulevat opiskelijat nauttivat kuvista ja löysivät niistä erilaisia asioita. Yksi kuva todellakin kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Kuvan voima on suuri.

Maailma ympärillä on omituinen ja sen tapahtumissa on liikaa pahuutta. Kaiken tämän keskellä kannattaa pitää itsensä omassa kuplassa ja irrottautua kurjista uutisista esimerkiksi katselemalla kauniita kuvia.

Itse aion tänään katsoa ulkomailla ottamiani valokuvia. Ajatukset ovat kehitysmaissa ja toiveeni on, että voisimme vastustaa lapsityövoiman käyttöä. Muistelen juttukeikoillani tapaamiani lapsia Tansaniassa, Vietnamissa ja Mosambikissa ja toivon heille hyvää elämää. Toivon myös, että voisin taas kirjoittaa pitkän tauon jälkeen kehitysmaiden asioista.

Leppoisaa ja lämmintä viikonloppua! Muistakaa äänestää ja käydä vaalikahvilla!

Kurssitarjontaa tässä:

Helmikuun 21. päivänä pieni tarinakurssi Teamsissa! Tarina jää mieleen, se kiinnostaa – ja se myy. Tarinallisten blogien äärellä viivytään pidempään kuin muiden!  Miten lisään tarinallisuutta teksteihini? Illan aikana pohditaan tarinaa, kirjoitetaan tarina ja puhutaan kirjottamisesta. Kurssi on kello 18-20.30. Kurssin hinta on 25 euroa. Ilmoittaudu 12.2. mennessä!

#kirjoittaminen #kirjoittajakurssit #NLP #Himmelblau #portugali