Kalliolle kukkulalle vien sinut kirjoittamaan ja uneksimaan

Tein uudenvuodenlupauksen: käyn kerran viikossa tulilla.

Retkilupaus on ollut helppo pitää. Rakastan kaikenlaisia retkiä. Vaelluksia metsissä, kuljeskelua kallioilla ja järvenrannoilla ja metsäteillä. Marjaretkiä, hortaretkiä, kalaretkiä, kulttuuriretkiä ja varsinkin sieniretkiä.

Ulkomaillakin nautin siitä, kun laitetaan eväät reppuun ja lähdetään kuljeskelemaan ja ihmettelemään.

Olen iloinen siitä, että korona on nostanut retkeilyn arvoonsa. On mukavaa nähdä vanhempia pienten ja isojen lasten kanssa metsäpoluilla ja laavuilla vaikka välillä olen itse joutunut ruuhkan takia kääntymään pois ja etsimään uutta tulistelupaikkaa.

Kun haluaa metsän siimekseen kuljeksimaan ja tuijottelemaan tuleen, paikkoja löytää kätevästi täältä: www.tulikartta.fi.

Missä haluat olla

viiden vuoden kuluttua?

Kun aikanaan tein paljon ulkomaankeikkoja toimittajana, kaipasin eniten Suomesta juuri luontoa. Jokamiehenoikeuksia, jotka antavat paljon oikeuksia (https://retkipaikka.fi/vastuullinen-retkeily/). Hyvin hoidettuja kansallispuistoja, rauhaa ja hiljaisuutta.

Ja turvallisuutta, sillä esimerkiksi Sri Lankassa pikkuretkeni tyrehtyi siihen, kun näin polulla varoituksen villinorsuista ja samalla silmäyksellä myrkyllisen käärmeen.

Kirjoittajakurssilaisillani teetän usein harjoituksen, jossa pohditaan omia arvoja ja sitä, missä haluaa olla viiden vuoden kuluttua. Yleensä harjoitus sytyttää ilon silmiin ja innostaa unelmoimaan.

Tavoitteet ja unelmat ovat tärkeitä.

Minun unelmani on elää viiden vuoden kuluttua Suomessa ja osa vuodesta Kreetalla. Kirjoittaa, kouluttaa, kannustaa, innostaa, kehittää. Jos tavoitteeni toteutuu, olen opiskellut lisää, kirjoittanut monta uutta kirjaa ja kustantanutkin muutaman.

Unelmoin siitä, että voisin kirjoittaa ainakin selkokielisen retkioppaan, yhden tarinallisen sienikirjan ja romaanin. Haluan kirjoittaa myös metsätarinoita – ulkona nukutuista öistä, suohon putoamisesta, siitä, miltä tuntuu, kun näkee vakituisella sienipaikallaan karhun jälkiä.

Luontoretkillä tapahtuu samaan aikaan hyvin vähän ja älyttömän paljon.

Uskon, että tielleni tulee uusia tietokirjoja, jotka huutavat päästä julki.

Kirjoitetaan luonnossa

Suomen eri kolkissa!

Lähitavoitteisiini kuuluvat kirjoittajaryhmät metsässä, eri puolilla Suomea. Tykkään tehdä työtä kirjoittajaryhmien kanssa. Myös ihan pihalla.

Tänä vuonna pidän monta kirjoittajakurssia metsässä. Luonnon helmassa luovuus kukoistaa! Myös mielikuvaharjoituksia on hauska tehdä metsässä – metsä vapauttaa!

Blogin alla päivämääriä ja paikkakuntia. Varaa paikkasi! Koronan takia paikkoja on vähän.

Muista retkeillä!

Kursseista:

KANGASALA, Heräävä kevät 15.4. klo 14-18 (kirjoitusharjoituksia keväästä ja rakkauden kaipuusta, mielikuvaharjoituksia kohti kevättä, 4 h kurssi, hinta 38 euroa), ilmoittaudu terhi@metsaanmeni.fi. HUOM. Paikalle on parin kilometrin kävely. Makkarat ja kahvit tarjotaan, muuta evästä sopii ottaa.

KANGASALA, Wapputarinoita (kävelykirjoittamista, vapputarinoiden kirjoittamista ja kurssin päätteeksi musiikkiyllätys ja yhteislaulua!) 30.4. klo 15-19 Haralanharjulla, 4 h, hinta 45 euroa), ilmoittaudu terhi@metsaameni.fi

OULU, Iloisen kirjoittamisen viikonloppu, 5.-7.3. https://opistopalvelut.fi/oulunkansalaisopisto/courses.php?l=fi#pos-3-9-83

HAILUOTO, Tarinoiden Hailuoto 16.4.-18.4. https://opistopalvelut.fi/oulunkansalaisopisto/courses.php?l=fi#pos-6-9-83

HAUHO, Huikeiden tarinoiden päivät (kaksi päivää hurjien tarinoiden Hauholla kartanossa, jossa mielikuvitus lähtee lentoon), aikataulu ilmoitetaan myöhemmin

RAUTALAMPI ja HAILUOTO kesällä, aikataulu tarkentuu.