Uusi vuosi, uudet kujeet – vanhat ruuat. Tervetuloa 2022!

Minusta on aina mukavaa olla jonkin uuden edessä. Abban ihana biisi Happy new year soi edelleen korvissa- voiko siihen koskaan kyllästyä?

Tykkään parillisista numeroista, joten 2022 tuntuu hyvältä luvulta ja omalta vuodelta.

Olemme sekä vaikeiden asioiden että monen hyvän edessä. Moneen asiaan emme voi vaikuttaa mutta joihinkin sentään. Synkkyydessä ei kannata velloa, jos ei ole pakko. Se, mihin huomio kiinnittyy, lisääntyy.

Uusi vuosi ja uudet tavoitteet! Tein tapani mukaan monta uudenvuodenlupausta. Tykkään sekä tavoitteista että lupauksista. Erityisesti tykkän voimalauseista, affirmaatiosta. Niissä on taikavoimaa.

Henkilökohtaisiin lupauksiini kuuluu muun muassa se, että aloitan pitkän (ja turhan) tauon jälkeen uudelleen säännöllisen venyttelyn ja hengitysharjoitukset. Kun keho on joustava, mielikin joustaa. Näin uskon. Hengitysharjoitukset auttavat keskittymään, vievät pois jännitystä ja tuntuvat hyviltä.

Lupaan lukea paljon ja monipuolisesti – tänään luin aamukahvilla Eeva Joenpeltoa ja se oli hyvin virkistävää. Tilasin kiitellyn Silkkitie-kirjan. On aina hyvä ravistella ja virkistää omaa ajattelua. Mietin tietokirjalukupiirin perustamista. Ajatus ei ole uusi mutta koska suhaan työn takia sinne ja tänne, on vaikeaa sitoutua mihinkään säännölliseen. Saa ilmoittautua mukaan!

Jatkan rapistuneen kielitaitoni kohentamista. Englannin kerho kokoontuu kerran kuussa ja siitä on iloa ja hyötyä. Ruotsia ja saksaa aion kertailla lukemalla ja katsomalla elokuvia.

Lupaan kerätä ruokaa niin paljon kuin jaksan.

Koen jonkinlaista häpeää aika monesta asiasta, myös siitä, että en innostu käsitöistä. En tiedä, miksi pidän nolona sitä, että puikot eivät kilistele islantilaisneuleita eivätkä edes sukkia. En neulo enkä virkkaa mutta aion tehdä käsilläni kaikkea kokkaamalla ja leipomalla. Kokeilen, miten sujuvat tilliliha, muikkukukko, pärämäts ja juurileipä – ihan mielenkiinnosta. Hoidan viherkasveja. Kunnostan muutaman huonekalun.

Pidän tänäkin vuonna kirjoittajakursseja. Tänään lähetän niistä sähköpostia ja kirjaan tiedot sekä verkkosivulle että Facebookiin. Luvassa on sekä lähikursseja että etäkursseja. Jos et vielä saa kuukausikirjettäni, laita viestiä.

Kreetan kurssi on 16.5.2022 Vamosissa, Kreetalla. Luvassa kirjoittamista ja NLP-harjoituksia hyvässä seurassa sekä Merjan (kreetanmaku.fi) huikeita seikkailuja – kirkkoja, tavernoja ja vaikka mitä yllättävää ja hurja määrä kreetalaista ruokatietoutta ja ihania ruokia.

Kreetalla olen oppinut uutta ruuanlaitosta.Oliiviöljyä lorautellaan ruokaan paljon – se tuo makua, säilyttää ruokaa eikä se lihota!

Ekotilalla on ihana oleskella ja nauttia isäntäperheen huolenpidosta. Oliivipuun alla teksti syntyy ihan eri tavalla kuin muualla.

Tulijoita on jo mutta lisää mahtuu. Yksi ilmoittautuja sanoi kivat sanat viime syksyn kurssista: Tekee mieli tulla. Se kurssi oli kuin keidas korona-aavikossa.

Siispä tervetuloa keitaalle!

NLP
Kreeta
kreetanmaku
kirjoittajakurssit
kirjoittamisenlukot
Valoisasti eteenpäin. Ennen kuin huomaamme on kevät…

Onnekasta ja hyvää vuotta 2022! Valoisasti eteenpäin!