Satumetsää, sienikirjaa ja viestintää – marraskuu on hyvä kuu

Marraskuun puoleenväliin on hurahdettu. Syksy on ollut tavattoman kiireinen mutta enimmäkseen hyvällä tavalla.

Postiluukusta kolahti kiva yllätys, Satumetsä-lehti. Lehti on vanhan ajan lastenlehti tehtävineen, tarroineen ja tietenkin satuineen. Lehdessä on sekä vanhoja perinteisiä satuja että ihan uusia, satumetsäteemaisia. Lehti löytyy verkosta – www.satumetsalehti.fi.

Ensi kesän numerossa nähdään todennäköisesti myös minun satuni, ketun ja jäniksen tarina. Siitä lisää, kun aika on.

Lehden printtiversio kannattaa hankkia, koska sitä on mukava lukea yhdessä lapsen kanssa. Lehden sivuilla on tilaa lapsen omille piirroksille. Tällainen toiminta on mitä kannatettavinta näinä älylaitteiden aikoina. On kaikin tavoin tärkeää lukea lapselle, ei vähiten siksi, että lukuhetki on yhdessäolo aikaa. Tätä teroitti myös juuri edesmennyt runoilija, akateemikko Kirsi Kunnas.

Kirsi Kunnaksen perintö jää elämään! Tiitiäiset, Piipoot ja muut mainiot runot ovat ihania ja mahtavaa kollektiivista perintöä. Olen ostanut Tiitiäisen tarinoita monille lapsille syntymälahjaksi. Ilokseni olen saanut kunnian myös haastatella Kirsi Kunnasta. Erityisesti jäi mieleen hänen lausahduksensa: minä en ilsko mitään.

Syksyyni kuuluu ihan uusia asioita.

Kaikki paitsi sienestys on turhaa. Sienestä, helpon suomen sienikirja on nyt totta!

Kustansin helpon suomen sienikirjan. Iso ponnistus mutta uusi aluevaltaus. Toivon, että kirja kuluu lukijoiden käsissä. Myyn kirjaa mielelläni.

Kirjasta ja sienihulluudestani löytyy toimittaja Tiina Elorannan juttu https://sydan.fi/artikkeli/elamantapana-sienestys/. Nyt toivon pitkää syksyä ja lisää sieniä – vaikka kaapit ja pakastimet jo pullottavatkin. Metsän hengittäminen tekee hyvää!

Aloitin muutama viikko sitten uudenlaisen työn Lyckan-hankkeen viestinnässä. Hanke on Lapinjärven kunnan ja uusi työ tuntuu mukavalta. On kivaa oppia uutta ja viedä eteenpäin kiinnostavaa hanketta. Siitäkin lisää myöhemmin.

Teen osa-aikaista päivää, joten aikaa jää myös muuhun työhön. Ja luonnossa kulkemiseen.

Marraskuu on kaunis. Tämä kuva on marraskuiselta Sanginjoelta jokunen vuosi sitten.

Onnekasta loppuvuotta kaikille lukijoille, ollaan kuulolla. Nautitaan pimeydestä ja valosta.

Seuraava sähköpostikurssi alkaa joulukuussa.

Alla tietoa:

Seuraava sähköpostikurssini pureutuu rentoon kirjoittamiseen ja NLP-menetelmiin. Saat kuukauden ajan kerran viikossa sähköpostiisi harjoituksia ja NLP-ajatelman taikka harjoituksen. Voit tehdä harjoitukset kun sinulle sopii. Kirjoitusharjoitukset annan tyyliin ”kirjota tarina joka alkaa Huomasin ruuhkabussissa, että kannan kädessäni roskapussia. Sisällytä tarinaan muheva käänne”. 

Kurssin hinta on 60 euroa sis alv. Saat halutessasi harjoituksista pienen palautteen. Kurssi alkaa 09.12.2021. Ilmoittaudu 02.12.2021 mennessä.