Luottamusta ja hyvää oloa tässä ajassa

Osallistuin marraskuussa NLP-valmentaja Anu Vihosen kurssille, jossa pohdittiin luottamusta. Kurssi oli antoisa ja vei jonnekin hyvin syvälle. Taas huomasin, miten tärkeää on antaa aikaa uuden oppimiselle ja ajatusten laventamiselle. Tärkeää, vaikka kalenteri pullottelisi tekemisiä.

Mitä luottamus on? Siinä riittää pohdittavaa. Tällaisena aikana, kun maailma ympärillä on omituisempi kuin koskaan ja hallituksemme tekee julmaa ja kummallista politiikkaa, on hyvä pysähtyä miettimään tätä kysymystä.

Luottamus itseen. Mistä se kumpuaa ja kuinka sitä voi lisätä tässä ajassa? Vaikea kysymys, kun sitä luottamusta ei ole koskaan ollut paljoa.

Luottamus muihin ihmisiin ja siihen, että he toimivat reilulla tavalla, kirjoitettujen tai kirjoittamattomien sopimusten mukaan. Keihin voimme luottaa? Miten voimme lisätä luottamusta?

Läsnä olemisen taito

Yhdessä harjoituksessa pohdimme läsnä olemisen taitoa ja tapaa. Mietimme parin kanssa, kuinka paljon olemme läsnä. Emme kovinkaan paljoa.

Hyvä ajattelun aihe ihan kaikille ja ihan joka päivä! Harjoittelimme, miten palata omaan itseen, kun mieli vaeltelee siellä ja täällä.

Tällaista harjoitusta tarvitsen tässä säpäleisessä ajassa ja pirstaleisessa työelämässä paljon!

Aion koota lähiaikoina pienen testiryhmän, jonka kanssa teemme Anu Vihosen kurssin harjoituksia. Haluan saada varmuutta näiden harjoitusten ohjaamiseen ja haluan jakaa saamani hyvää. Jos kiinnostuit, kysele lisää!

Loppusyksyni on ollut hyvin aikataulutettu. Olen onnistunut silti löytämään aikaa hyville kohtaamisille ja antoisille teatterikokemuksille.

Itkin Valkeakosken kaupunginteatterissa Anneli Kannon Veriruusuista tehdyn näytelmän alusta loppuun kaksi kertaa. Minna Kangas on onnistunut luomaan kirjasta huikean – ymmärtävän, oivaltavan ja traagisen. Näyttelijät harrastajia ja aivan huippuluokkaa. En ihmettele, että näytökset myytiin hetkessä loppuun.

Hienoihin teatterikokemuksiin lukeutuu myös Tampereen Työväen Teatterin Saituri. 400 vuotta vanha klassikko pureutuu oivaltavasti rahaan ja siihen liittyviin uskomuksiin. Otso Kauton ohjaus on samalla kertaa hauska, ylitsepursuavan runsas että ajattelemisen aihetta antava. Raha on tärkeä, tarpeellinen, vaikea, merkillinen ja joskus myös traumatisoiva asia. Asia, jolle nyt saa nauraa.

Tänään keskityn miettimään maaliskuuta 2024 ja Portugalin kirjoittajakurssia. Kurssirunko on jo suunniteltu. Muutama paikka kurssille löytyy vielä, joten kysele!

#kirjoitaitsesionnelliseksi #NLP #NLPjakirjoittaminen #luottamus #portugali #nazare

Maaliskuussa 2024 tarjolla kirjoittajakurssi Portugalissa. Kirjoita itsesi onnelliseksi! Herätä luovuutesi!