Uuteen vuosikymmeneen: lupauksia, toiveita ja ajatelmia

Vuosi 2019 ei mennyt ihan täysin toiveiden mukaisesti. Kuten vanha sanonta kuuluu, vuodet eivät ole veljeksiä, ja nyt uuden vuoden ja vuosikymmenen kynnyksellä on hyvä pysähtyä miettimään mennyttä ja tulevaa.

Nyt umpeen kuluvana vuonna sain kokea monta ainutlaatuista asiaa sekä työ- että siviilielämässä. Uusi kirja ja kivat työt muutenkin, kirjoittajakurssit, mahtavanupea Kreeta ihmisineen. Uusi koira Lumituuli, luku- ja luontokokemukset, mukavat pikkuretket. Oli myös huolta, murhetta ja selkäsärkyä. Elämää siis.

Uuden kynnyksellä on tapana luvata. Ja minähän lupaan.

Lupaan, että vuonna 2020 huolehdin itsestäni hyvin. Nukun paljon, koska uni tekee aivoille hyvää. Luen paljon, koska lukeminen virkistää ja lisää empatiakykyä. Uin, myös avannossa. Syön hyvin, myös työmatkoilla, joilla usein ruokailu lipsahtaa mössötyslinjalle. Liikun riittävästi, myös työmatkoilla. Onneksi elämässäni on yin-jooga, joka yhdessä Pilateksen kanssa pitää minut ja selkäni kunnossa. Ja metsä, tuoksuineen ja antimineen.

Lupaan ajatella nykyistä enemmän ympäristöä. En ostele turhakkeita. Koetan lentää vähän. Ostan nykyistäkin enemmän ruokaa luomuna suoraan tuottajilta ja kerääjiltä. Lahjoitan rahaa Luonnonperintösäätiölle.

Lupaan olla avuksi muille kun voin ja jos he apuani tarvitsevat. Toivon, että apu on vastavuoroista.

Lupaan kehittää itseäni. Opiskelen kieliä, taloustaitoja ja myös käytännön taitoja. Sukankutojaksi en ihan vielä lupaa ryhtyä mutta sen sijaan valmistaudun huolellisesti kesään 2020 ja unelmani täyttymykseen. Osallistun idolini Natalie Goldbergin kurssille Yhdysvalloissa. Sitä varten treenaan englantia. Olen hyvin innoissani mahdollisuudesta, jonka Suomen Tietokirjailijoiden apuraha minulle antoi. Uskon, että saan kurssilta paljon annettavaa myös muille.

Lupaan jatkaa rajoittavien uskomusten purkamista. Uskomus on ajatus, harvoin oma. Osa uskomuksista on oman pääkopan sisällä hyvinkin tiukassa. Vaatii työtä päästä eroon huonoista uskomuksista mutta niinpä se vaatii työtä maratonin juokseminenkin. Valitsen uskomuksen purkamisen, maratonit annan muiden murheeksi.

Toivon, että vuosi 2020 olisi hyvä ja huoleton. Toivon uuteen vuoteen ja vuosikymmeneen hyviä uusia alkuja. Iloa, naurua ja yhdessäoloa tärkeiden ihmisten kanssa.

Motto: Paremmaksi kaikki muuttuu.