5 keinoa keskittyä hyvään aamuun: pimeyden karkoittamista pikkukeinoin

Elämme joulukuuta, ja valo vähenee joka ikinen päivä. Moni kokee pimeän ajan raskaana ja väsyttävänä. Juuri väsymyksen ja tympeyden keskellä on syytä miettiä, miten voi aloittaa aamunsa hyvin.

Hyvällä mielellä ihminen saa paremmin aikaan. Monet tutkimukset kertovat tämän puolesta. Britanniassa tehtiin aikanaan tutkimus, jossa koululaisille pidettiin matematiikan koe. Toinen luokka sai ennen koetta suklaata, kehuja ja kiitosta, toinen ei. Kumpikohan sai hyvät koetulokset?

Tässä listaan muutaman oman keinoni hyviin aamuihin. Minähän en ole aamuvirkku ja juuri siksi olen kehittänyt omia pieni aamuilon aiheita.

  1. Kynttilä. Kun aamulla menen keittiöön, sytytän kynttilän. Olen siitä onnellinen. Muistan, että olen saanut kynttilän lahjaksi ystävältäni ja olen hänestäkin  onnellinen. Oikeastaan siis ihan hyvä aamu.
  2. Radio. Tykkään kuunnella radiota. Aamulla Ylen Ykkönen lähettää juuri minulle sopivia ohjelmia. On se vaan hienoa, että on radio!
  3. Kahvi. Olen kahvin suurkuluttaja, tosin viime aikoina olen nuorison neuvojen perusteella vähentänyt iltapäiväkahvia. Kahvia on saatava aamulla: jo vahvan mokan tuoksu saa hyvälle tuulelle.
  4. Aamujumppa. Olen opetellut tekemään joka aamu pienen aamujumpan, joka on sekoitus joogaa, Pilatesta ja milloin mitäkin. Olen kiitollinen siitä, että olen ainakin toistaiseksi voittanut pahimmat selkävaivani. Kiitän selkääni, jalkojani ja koko kehoani.
  5. Koiralenkki. Ilman koiraa en lähtisi ulos keliin kuin keliin monta kertaa päivässä. Koira on hyvä opettaja. Toisinaan teen aamukävelyn niin, että NLP:läisittäin päätän keskittyä hyvään eli kauneuteen. Ja sitähän riittää: jäätynyt pihlajanmarjaterttu, lumeen peittynyt männynoksa, sarastavan aamun valon kaje. NLP-menetelmän mukaan väännän volyyminapin suurelle ja otan ilon isosti irti. En ole aina iloinen, kiitollinen ja positiivinen – olen vahvasti asioita kokeva ihminen. Koetan muistaa, että yksi asia, johon voin lähes aina vaikuttaa on oma asenne.