Lämmintä kesää- hortailkaa, kirjoittakaa ja kuunnelkaa linnunlaulua

Juhannus on vietetty lämpimässä säässä – sekä mukavaa meille uimareille että ilmaston kannalta huolestuttavaa. Sääkartat näyttävät lämmölle jatkoa.

Jään lyhyelle lomalle ja suljen koneen. Seuraava kirjoittajakurssi (sähköpostilla, kolme viikkoa) alkaa 6.7., joka on Eino Leinon päivä ja yhden perheenjäseneni syntymäpäivä. Siis hyvä päivä! Kurssilla on vielä yksi vapaa paikka, saa ilmoittautua terhi@metsaanmeni.fi.

Vihreys palauttaa, se lisää luovuutta ja elänmäniloa.

Vielä kannattaa kerätä luonnosta villiyrttejä sekä talven varalle että ruokapöytään. Kokkasin eilen illalla keitetyistä uusista perunoista, kiehautetusta nokkosesta, pinjansiemenistä ja kermasta hyvän iltapalan. Kokeilkaa! Oli hyvää. Jos ei muuta jaksa kerätä, nokkosta ja mesiangervoa kannattaa noukkia kuivumaan vaikka vähän.

Otan itse lomalukemiseksi muun muassa Virpi Raipala-Cormierin ja Sinikka Piipon kirjoja – on aina hyvä oppia uutta ja kerrata vanhaa. Luen innostuneesti myös kurssilaisten tekstejä: menen heinäkuussa muutamaksi päiväksi opiskelemaan kirjoittamista. Toisten teksteistä oppii paljon.

Vaan nyt on loma.

Kuunnelkaa linnunlaulua. Nauttikaa vihreydestä. Elämästä.

Mesimarjani pulmuni pääskyni mun…

Blogini päivittyy seuraavan kerran heinäkuun puolivälissä.