Hetkiä Enossa: 24 pientä tarinaa rakkaudesta luontoon

Sain käsiini kauniin kirjan. Anne Marjola-Hassisen ja Hannu Kauhasen kirja 24 hetkeä rakkaudesta luontoon kertoo pieniä tarinoita Suomen luonnosta.

Kirja on vasta ilmestynyt ja tekijät suosittelevat sitä vaikka joulukalenteriksi – 24 päivälle luontokuva ja pieni tarina.

Lukuisat tutkimukset kertovat, että luontopiipahdus tai luontokuvan katsominen kesken työpäivän virkistää ja piristää. Tämä kirja voisikin olla etätyöläiselle hyvää taukolukemista. Kun katselen Annen upeita luontokuvia ja hengittelen hitaasti, koen, miten hyvä energia virtaa minuun. Luonto on ihme.

Anne Marjola-Hassisen kuvat ovat liikuttavia.

Kirjan kuvat ovat Pohjois-Karjalasta, jossa itsekin tulin asuneeksi vuosia sitten. Pohjois-Karjalan luonto on kaunista ja jylhää, ja metsissä riittää ihailtavaa. Anne Marjola-Hassinen on ikuistanut kamerallaan kimalaisen pörräämässä maitohorsman kukassa, metsokukon keväthangella, joutsenia, kauriita, lunta.

Tekstit ovat sopivan lyhyitä ja niissä kaikuu luonnonystävän vankkumaton rakkaus, osin hieman opettavainenkin. Tekstit on käännetty myös englanniksi, mikä on mahtava juttu.

Jos vielä osun työreissuillani Tansaniaan, vien kirjan tuliaisiksi.

24 hetkeä rakkaudesta luontoon on soma lahjakirja tai kirja etätyön taukoihin.