Hengitellen uuteen työvuoteen

Inderjit Kaur Khalsan uusin kundaliinijoogan kirja Tie tasapainoon (Tammi, 2018)  on hyvä opas elämään. Kirja tarjoaa tavan tutkia omaa elämää ja sen suuntaa. Kirja on hyvä alku uudelle työvuodelle ja sopiva muistutus siitä, miten tärkeää on huolehtia itsestä. Aikaa siihen on, koska oikeasti aikaa ei ole – on vain tämä hetki.

Jos en halua tilannetta, jossa nyt elän, niin mitä sitten haluan? Ajatukset luovat maailman, ja kertaamalla mielessäni elämää, jossa kuljen jalat polvia myöten loskassa saan lisää samaa loskaa. Kun ruokin omaa tunnettani, luon omaa elämääni. Kannattaa miettiä, millaisiin tunteisiin haluaa takertua.

Hengitys on helppo ja nopea keino parantaa elämisen laatua, ja sen avulla pääsee pois esimerkiksi peloista. Syvä hengitys palauttaa tilanteessa kuin tilanteessa tähän hetkeen ja samalla kiitollisuuden tunteeseen. Kundaliinijooga opettaa lukuisia hyviä hengitystekniikoita, ja niitä on kirjassa juuri sopivasti.

Hengitys on syntymälahja. Kun opimme tiedostamaan hengityksen tärkeyden, valaistumisprosessimme on alkanut. Valaistuminen kuulostaa ylevältä. Se tarkoittaa sitä, että sydänkeskus avautuu ja yhteys korkeimpaan itseen löytyy.

Kirjassa on viiden viikon ohjelma, jossa on sekä joogaa, hengitysharjoituksia, meditaatiota että muita oman elämän tutkiskeluun sopivia harjoituksia. Ajatukset sielusta ja kuoleman jälkeisestä valosta ovat erityisen kiinnostavia. Numerologia on olennainen osa kirjaa. Itse koen numerologian hieman vieraaksi mutta otan sen haasteena vastaan ja yritän tutkailla asiaa.

Kirja on kirjoitettu hyvin ja sitä on mukava lukea. Kirjailija vetää joogakursseja sekä Suomessa että nykyisin myös Turkissa.

Innostun kirjan luontoharjoituksista. Mielipaikka on vanha tuttu juttu, jossa on taikaa. Tampereen yliopiston psykologian laitoksen professori Kalevi Korpela on tutkinut mielipaikan merkitystä vuosikymmeniä. Olen lukenut paljon hänen tutkimuksistaan ja valinnutkin luonnosta mielipaikkoja.

Nyt valitsen itselleni mielipaikan läheisen lenkkipolun varrelta ison kuusen alta. Luonto on innostukseni lähde ja nautin siitä, kun näen ja koen saman paikan joka päivä hieman erilaisena luonnon edetessä kohti talvea.

Muutamassa viikossa paikasta tulee tärkeä.

Uusi työvuosi on alkanut – hengitellen ja itsestä huolehtien. Hyvä niin!