5 syytä kulkea metsässä: parhaat tarinat kerrotaan kuusen juurella

Metsään kannattaa mennä, kaikkina vuodenaikoina!

Ensinnäkin tunnemme metsän terveysvaikutukset: verenpaine laskee, syke laskee, mieliala kohoaa, luovuus lisääntyy. Metsässä rämpiessä kunto kohoaa. Aivot saavat parasta jumppaa. Metsä ei arvostele. Se hyväksyy kaikki kulkijat.

Toisekseen metsä yllättää aina. Metsässä ei tapahdu mitään mutta silti siellä kokee paljon, kun istuu mättäälle ja katselee ympärilleen. Toissapäivänä näin kyyn luikertelevan polkua pitkin. Eilen löysin yllättäen hyvän mustikkamättään vaikka olin kurkistelemassa sieniä. Joskus metsä antaa saalista, joskus ei.

Kolmanneksi metsä on oiva paikka ulkoilla koiran kanssa. On mukava nähdä, miten koira iloitsee, kun se saa kipittää mättäältä toiselle. Pikkupentuni Lumituuli on vajaat neljä kuukautta mutta jo hyvä metsäkoira.

Kuva: Aune Pisilä

Neljänneksi metsässä puhutaan parhaat tarinat. Luonnon helmassa on helppo jutella auki asiat. Työyhteisönkin roolit muuttuvat, kun kävellään pitkospuita ja istutaan tulilla. Oma metsäystäväporukkani on tärkeä. Mukaan pääsevät kaikki, eivät kuitenkaan ne, jotka alkavat vartin jälkeen kinuta kotiin.

Viidenneksi metsäkävely on hyvä tapa selkeyttää ajatuksia. Kirjoittajalle käveleminenkin on kirjoittamista. Pieni piipahdus polulle ennen henkilökuvan tai tarinan kirjoittamista – kokeile ihmeessä.

  • Blogini päivittyy seuraavan kerran elokuun lopulla.
  • Kirjoittajakursseja alan pitää taas syyskuulla – kysy lisää terhi@metsaanmeni.fi.