5 keinoa löytää lisää luovuutta: laiskureita laulattaa

Luovuus! Ei se ole mitään ihmeellistä tai erikoista. Jokainen ihminen on luova ja omaa luovuuttaan voi ruokkia. Tässä viisi keinoa, jotka eivät ole minun keksimiäni mutta ne ovat käytännössä testaaamiani. Kokeile ja keksi lisää!

  1. Kävele! Tutkimustenkin mukaan kävely lisää luovuutta. Ei kun perse ylös penkistä ja ulos kävelemään. Koiranomistajat tietävät, että pakollinen aamulenkki säässä kuin säässä piristää, virkistää ja luo uusia ajatuksia. Itse kävelen usein metsässä pienen lenkin ennen kirjoitusrupeamaa. Ennen lenkkiä luen muistiinpanot tai keskityn hetkeksi miettimään tulevaa tekstiä. Lenkillä vain nautin ja teen havaintoja kuusista ja männyistä. Toimii!
  2. Laiskottele! Luovuustutkijat puhuvat laiskottelun puolesta. Välillä on hyvä tuijotella tuleen, lojua sohvalla, lörpötellä puhelimessa – mikä itse kullekin on laiskottelua. Lasse Mårtenssonin hauska biisi Laiskotellen oli vuoden 1964 euroviisukappale. Se on mukavaa laiskottelumusiikkia – laiskureita laulattaa.
  3. Haaveile! Haaveilu on mukavaa. Höpsötkin haaveet tekevät omalle päälle hyvää. Kaikkea ei kannata ajatella vain järjellä. Haaveilu synnyttää uusia haaveita ja luo uskoa tulevaisuuteen. Osa haaveista toteutuu!
  4. Katsele kuvia! Valokuva on vahva. Katsele vanhoja ja uusia valokuvia, pysähdy niiden äärelle.
  5. Ole hyvällä mielellä! Aina ei voi olla iloinen, se on mahdottomuus. Omiin ajatuksiin ja asenteisiin voi kuitenkin vaikuttaa. Tutkimusten mukaan pyörittelemme päässämme 60 000 – 70 000 ajatusta joka päivä – ja usein sitä yhtä ja samaa. Voimme päättää, olemmeko kiitollisia pienistä ja suurista asioista. Hyvällä mielellä saamme aikaan hyvää jälkeä. Siispä mukavan rattoisaa sunnuntaipäivää!

Seuraavan kerran päivitän blogiani marraskuun lopussa. Silloin kerron Tarinapajasta ja uudesta kirjoittajaoppaasta!